UMPlayer

UMPlayer je skraćenica za Universal Media Player, i kao što mu ime govori, ovaj besplatni plejer je napravljen tako da bude univerzalno rešenje za puštanje svih video i audio formata.Uz stotine kodeka, on pušta većinu video i muzičkih fajlova kao i audio CD-ove, DVD, Shoutcast i Live Radio stream-ove, kao i TV tjunere sa karticama.

Iako na prvi pogled deluje kao samo još jedan od open source video plejera, UMPlayer se iz mase izdvaja fantastičnom opcijom da gledate i snimate na vaš računar YouTube video klipove. Čak ima u svom interfejsu ugrađenu YouTube pretragu, tako da sa lakoćom možete pronaći video ili pesmu koja vas zanima.
UMPlayer plejer u sebi ima implementiranu podršku za preko 270 audio i video formata, a ovo su samo neki koje podržava: AAC, AC3, ASF, AVI, DIVX, FLV, H.263, MOV, MP3, MP4, MPEG, OGG, QT, RealMedia, VOB, Vorbis, WAV, WMA, WMV, XVID kao i Audio CD, DVD, (S)VCD, TV / Radio kartice, Youtube video, SHOUTcast Radio stremovi i čak polovični ili oštećeni medija fajlovi.

Program ima mogućnost da traži prevode online ali to baš trenutno i ne funkcioniše najbolje za naš jezik. Takođe, zanimljiva je i opcija za promenu skinova, tako da ga svako vizualno može prilagoditi svom ukusu.

Ukoliko budete imali problem sa prikazivanjem naših slova u prevodima, morate da podesti enkoding na: Slavic/Central European Windows (CP1250)

Kada to podesite, sva naša slova u prevodima će vam proraditi. Pogledajte kako da podesite enkoding za prevode na slikama ispod.

Kliknete na “Options“, pa na “Preferences” kao na slici ispod:


Zatim kliknete sa leve strane na “Subtitles”, pa iz padajaćeg menija kod opcije “Default subitile encoding” izaberete: Slavic/Central European Windows (CP1250) i kliknete na “OK”, kao na slici ispod:


Na kraju, slobodno možemo reći da je ovo jedan odličan, a u potpunosti besplatan plejer. Tako da, ako stalno visite na YouTube-u i često puštate različite audio i video formate, UMPlayer je pravo rešenje za vas, probajte ga.

Sistemska zahtevnost:

Windows NT/98/Me/2000/XP/2003/Vista/Server 2008/7

Napomena: klikom na “Preuzmite UMPlayer na svoj računar”, skinuće te samo malu datoteku za instalaciju na vaš računar. Kada pokrente skinuti instaler, on će se onda nakačiti na Internet i dovnloadovati pravu isntalaciju veličine 13MB.

Preuzmite UMPlayerThis entry was posted on 16. lip 2012. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

One Response to “UMPlayer”

  1. This site is truly amazing my one of friend told me about this. And the theme is quite beautiful as well as the updated stuff also attract visitors to coma and visit again. I would definitely bookmark it and would come back to you soon. Keep on updating.
    http://howiphone.net/

    OdgovoriIzbriši