UMPlayer

UMPlayer je skraćenica za Universal Media Player, i kao što mu ime govori, ovaj besplatni plejer je napravljen tako da bude univerzalno rešenje za puštanje svih video i audio formata.



Uz stotine kodeka, on pušta većinu video i muzičkih fajlova kao i audio CD-ove, DVD, Shoutcast i Live Radio stream-ove, kao i TV tjunere sa karticama.

Iako na prvi pogled deluje kao samo još jedan od open source video plejera, UMPlayer se iz mase izdvaja fantastičnom opcijom da gledate i snimate na vaš računar YouTube video klipove. Čak ima u svom interfejsu ugrađenu YouTube pretragu, tako da sa lakoćom možete pronaći video ili pesmu koja vas zanima.




UMPlayer plejer u sebi ima implementiranu podršku za preko 270 audio i video formata, a ovo su samo neki koje podržava: AAC, AC3, ASF, AVI, DIVX, FLV, H.263, MOV, MP3, MP4, MPEG, OGG, QT, RealMedia, VOB, Vorbis, WAV, WMA, WMV, XVID kao i Audio CD, DVD, (S)VCD, TV / Radio kartice, Youtube video, SHOUTcast Radio stremovi i čak polovični ili oštećeni medija fajlovi.

Program ima mogućnost da traži prevode online ali to baš trenutno i ne funkcioniše najbolje za naš jezik. Takođe, zanimljiva je i opcija za promenu skinova, tako da ga svako vizualno može prilagoditi svom ukusu.

Ukoliko budete imali problem sa prikazivanjem naših slova u prevodima, morate da podesti enkoding na: Slavic/Central European Windows (CP1250)

Kada to podesite, sva naša slova u prevodima će vam proraditi. Pogledajte kako da podesite enkoding za prevode na slikama ispod.

Kliknete na “Options“, pa na “Preferences” kao na slici ispod:


Zatim kliknete sa leve strane na “Subtitles”, pa iz padajaćeg menija kod opcije “Default subitile encoding” izaberete: Slavic/Central European Windows (CP1250) i kliknete na “OK”, kao na slici ispod:


Na kraju, slobodno možemo reći da je ovo jedan odličan, a u potpunosti besplatan plejer. Tako da, ako stalno visite na YouTube-u i često puštate različite audio i video formate, UMPlayer je pravo rešenje za vas, probajte ga.

Sistemska zahtevnost:

Windows NT/98/Me/2000/XP/2003/Vista/Server 2008/7

Napomena: klikom na “Preuzmite UMPlayer na svoj računar”, skinuće te samo malu datoteku za instalaciju na vaš računar. Kada pokrente skinuti instaler, on će se onda nakačiti na Internet i dovnloadovati pravu isntalaciju veličine 13MB.

Preuzmite UMPlayer



This entry was posted on 16. lip 2012. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply