Facebook telefon u prodaji do kraja godine

Upravo u nedelji kada smo saznali da Google postaje proizvodjač hardvera, nakon preuzimanja Motorole, do nas dolazi i informacija da još jedaninternet gigant planira da uradi isto to. Naime, priča se da Facebook navodno radi na kreiranju sopstvenog mobilnog telefona.


Do sada smo već čuli priče o njihovom pokušaju da zajedno sa HTC – om naprave telefon koji je suštinski namenjen korisnicima socijalnih mreža. Cela ta akcija bila nam je poznata pod imenom “Buffy”. Rezultat njihove saradnje je pojavljivanje mobilnih telefona sa integrisanim Facebook – om i sa novim Facebook dugmetom. Modeli koji su prvi imali ovu funkcionalnost su HTC ChaCha i HTC Salsa i predstavljeni su javnosti u februaru 2011. godine.


Sledeća glasina koja je došla do nas, tiče se preuzimanja Opere od strane Facebook – a. Sada dobijamo i nove informacije o tome da je Facebook do sada angažovao šest Apple – ovih bivših hardver i softver inženjera koji su radili na razvoju iPhone – a i iPad – a. Nezvanični anonimni izvor iz samog Facebooka potkrepljuje sumnje govoreći da kompanija planira da lansira sopstveni telefon do početka sledeće godine.


Činjenica je da sve više i više korisnika prelazi na mobilne uređaje koje koriste i za surfovanje internetom i da Facebook sebi ne sme da dozvoli da “kaska” na ovom polju, ali kakvi su njihovi sledeći koraci i kakvu strategiju spremaju ovoj oblasti, videćemo uskoro.

This entry was posted on 15. lip 2012. and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply