Twitter tuži spamere

Twitter ima velikih problema sa spamerima koju ne prestaju i želi da im pošalje snažnu poruku. Uz pomoć tužbe, naravno. Zvaničnici misle da je to jedino rešenje.

Twitter je u četvrtak podneo tužbu protiv pet zasebnih web alata i davaoca usluga koji navodno olakšavaju spamovanje ljudi na Twitteru.

"Twitter sada ima više od 140 miliona aktivnih korisnika i mi nastavljamo da rastemo rekordnom brzinom", objavio je Twitter u svom službenom saopštenju za javnost.

"Kako se naš doseg proširuje, postajemo sve atraktivnija meta za spamere. Iako je spam samo malen deo sadržaja koje možete pronaći na Twitter-u, mi znamo koliko to može smetati".



Optuženici su TweetAttacks (tweetattacks.com), TweetAdder (tweetadder.com), TweetBuddy (tweetbuddy.com), James Lucero (justinlover.info) i Garland Harris (troption.com) i navodno su svi ovi web servisi u suprotnosti ss Twitter-ovim uslovima korišćenja.

"Podnošenje tužbe šalje svima koji bi želeli da budu spameri jasnu poruku da postoje ozbiljne i skupe posledice za kršenje naših pravila sa njihovim dosadnim i potencijalno zlonamernim aktivnostima", ističe Twitter.

This entry was posted on 7. tra 2012. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply