Mađarski haker pokušao da iznudi novac

Mađarski haker koji je pokušao da iznudi novac od jedne hotelijarske kompanije osuđen je na 30 meseci zatvora i tri godine nadgledane slobode nakon odslužene kazne.
Naime, Atila Namet (26) je ukrao poverljive podatke od kompanije Marriott International i pokušavao je da iznudi novac preteći da će ih objaviti. On je u novembru 2010. obavestio menadžera kompanije Marriott da je pristupio njenim računarima i ukrao poverljive informacije. Atila je kao dokaz poslao određena dokumenta koja su sadržali osetljive finansijske podatke.

Istražni organi su utvrdili da je Atila napad izvršio uz pomoć dva trojanaca koje je poslao zaposlenima uz pomoć mejla.
Njegovi zahtevi obuhvatali su zaposlenje u Evropi sa godišnjom platom od najmanje 150.000 dolara i radnim vremenom koje on određuje, hotelsku sobu na raspolaganju u hotelu po njegovom izboru i besplatne letove ka destinacijama po njegovom izboru. Zauzvrat, Nemet bi se obavezao da nakon dve godine uništi ukradene podatke.
Na njegovu žalost, taj plan nije urodio plodom, jer je Nemet uhapšen nakon što je stupio u kontakt sa istražiteljem koji mu se predstavio kao jedan od zvaničnika kompanije Marriott International.

This entry was posted on 5. tra 2012. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply