Facebook uveo „Full-screen“ opciju za slike


Facebook je nedavno objavio nov način pregledavanja slika, a sada je i unapredjeno pa možete gledati slike i preko celog ekranaKoji nas je veoma obradovao.
Svi se sećamo kako su izgledale slike nakon što ih postavimo na Facebook, prvo što se smanji kvalitet slike, a pored toga se smanje i dimenzije. Ovaj problem je donekle bio rešen kada je Facebook objavio nov izgled za pregled fotografija sa crnom pozadinom, zatim sa belom, pa opet sa crnom i na kraju je ostala crna pozadina samo što su komentari premešteni sa desne strane kako bi se prostor za prikaz slike što više iskoristio.
Sada smo dobili i opciju za prikaz slika preko celog ekrana kako bi se kvalitet i veličina slika maksimalno iskoristili. Najveća rezolucija fotografija je 2048 x 2048 piksela, dovoljno veliko da ne izgubi na kvalitetu kada je razvučete preko celog ekrana.
Slike u fullscreen modu možete gledati samo ako imate najnoviju verziju Firefoxa ili Chromea. 
Ukoliko želite da pogledate neku sliku preko celog ekrana, dovoljno je kliknuti na malenu strelicu u gornjem desnom uglu slike.


This entry was posted on 2. tra 2012. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply