Evernote vredi milijardu dolara

Multi-platformna aplikacija koja korisnicima omogućava skladištenje i beleženje ideja i informacija u gotovo svim mogućim formatima (tekst, fotografija, video, audio…) navodno je zatvorila monstruozno snažnu ulagačku rundu.

Kako javljaju tehnološki blogovi, Evernote je ovih dana zaključio novu rundu ulaganja tešku između 50 i 100 miliona dolara uz vrednovanje kompanije na oko milijardu dolara! TechCrunch navodi kako još uvek nisu finalizovani dogovori između Evernote-a i ulagačkih fondova, ali sve bi trebalo da bude okončano za nekoliko nedelja.

Evernote, koji je dostupan na gotovo svakoj zamislivoj platformi (desktop, iOS, Android, BlackBerry, WP7...) krajem prošle godine imao je oko 20 miliona korisnika, što je rast od 100 posto u odnosu na 10 miliona korisnika koliko ih je bilo evidentirano krajem 2010. godine.

Evernote je osnovao Stepan Pachikov 2007. godine, a do sada je osigurao ulaganja teška oko 96 milion dolara.

TC piše kako Evernote-u nije potreban dodatni kapital, ali spekuliše kako je moguće da će novac prikupljen u poslednjoj rundi ulaganja biti iskorišćen za širenje na Kinu i druga međunarodna tržišta.




This entry was posted on 23. tra 2012. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply