Chrome prestigao IE na jedan dan


Googleov Chrome je postao najpopularniji veb brauzer na jedan dan, kada je u nedelju 18.marta (18.03.2012.) po prvi put u istoriji pomerio Internet Explorer na drugo mesto.
Prema navodi Stat Counter-a, koji analizira udeo pretraživača širom sveta, Chrome je bio najkorišćeniji pretraživač globalno 18. marta, čime je nadmašio Internet Explorer na kratko.
Međutim, nažalost po Chrome, ova pobeda je bila kratkotrajna, jer je već 19. marta IE ponovo bio na prvom mestu po upotrebi.
Uprkos tome što je ovo bila kratkotrajna pobeda, ona je više nego značajna, navodi rukovodilac StatCounter-a Aodhan Cullen, jer je činjenica da je po prvi put neki pretraživač bio korišćeniji od IE.
Očekivalo se da će Firefox preuzeti krunu od Explorera, ali novije Mozilline verzije su se pokazale kao spore i preglomazne.
Ostaje da se vidi da li Chrome može da preuzme vođstvo u ovom ratu brauzera na duže staze, ali trend porasta popularnosti je svakako neporeciv.This entry was posted on 2. tra 2012. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply