Avast Besplatan Antivirus

Avast Free Antivirus je besplatan Antivirus za kućnu upotrebu. Potpuno je funkcionalan, sa istim antivirus i anti-spyware metodima skeniranja koja se koriste u Avast plaćenim proizvodima.
Pruža prilično brzu zaštitu u odnosu na konkurenciju i nudi zaštitu čak i za vaš web browser. Kao i svi moderni Antivirus programi i Avast zahteva Internet konekciju kako bi redovno mogao da updejtuje svoju bazu i na taj način zaštiti vaš računar od novih virusa.
Kada je reč o bezbednosti, Avast vas ni u jednom trenutku neće izneveriti. Interfejs programa je upotrebljiv, nepretrpan, tako da će te se lako snaći. Solidni iako ne savršeni AV testovi, zajedno sa brzinom i preglednim interfejsom čine skup funkcija koje Avast Free Antivirus drže na čelu besplatnih Windows Antivirus programa.
Instalacija Avasta ne zahteva restart, a prilikom deinstalacije koristeći Avast alatku za deinstalaciju, program se savršeno deinstalirao i nakon toga nismo otkrili nikakve ostatke u Windows Registriju, niti bilo gde drugde u sistemu.
Jedna jako bitna novina koju donosi Avast Free Antivirus u odnosu na konkurenciju je pokretanje sumnjivih programa unutar Sandbox-a. To znači da kada pokrenete neki program za koji Avast posumnja da je virus ali nije siguran, on će ga pokrenuti unutar Sandbox-a(to je u bukvalnom prevodu kao sigurnosna kutija), tako da taj program ne može naškoditi vašem računaru.
Program nije previše zahtevan što se sistemskih resursa tiče. Za vreme skeniranja troši svega oko 16MB RAM-a i oko 15% procesorske snage(ovo naravno zavisi od toga koji procesor imate) što je u potpunosti prihvatljivo. Na osnovu naših testiranja, utvrdili smo da Avast ima prilično neosetan uticaj na performanse računara na kome je instaliran, što je za svaku pohvalu.
Avast Free Antivirus ima preko 130 miliona aktivnih korisnika u svetu, što je odličan pokazatelj njegovog kvaliteta, probajte ga i vi.
Sistemska zahtevnost:
Windows XP/Vista/7
http://download.cnet.com/Avast-Free-Antivirus/3001-2239_4-10019223.html
Preuzmite Avast Antivirus

This entry was posted on 4. tra 2012. and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply