Anonymous-i hakovali gotovo 500 stranica u Kini

U napadu koji su izveli hakeri iz kolektiva Anonymous, stradalo je 485 kineskih stranica. Među njima je bilo onih u vlasništvu kineskih organa vlasti, trgovačkih organizacija i drugih službenih tela.

Hakeri su izmenili sadržaj stranica i objavili poziv kineskim građanima da se služe interent alatima za borbu protiv nadzora i cenzure.

"Dragi kineski predstavnici vlasti, niste nepogrešivi. Danas su hakovane vaše stranice, a sutra će tako pasti vaš režim", glasile su objavljene poruke na napadnutim stranicama, prenosi Telegraph.

Anonymous-i su popis napadnutih stranica objavili na servisu Pastebin, na kojem često prikazuju detalje iz svojih akcija. U naknadnoj objavi pojasnili su svoje motive.

"Pozdrav, mi smo Anonymous-i. Sve ove godine kineska vlast je svoj narod podredila nepravednim zakonima i nezdravim procesima. Ljudi, svaki od vas pati pod tiranijom tog režima".

Kineske vlasti su negirale da su se dogodili napadi, uprkos tome što je na nekim stranicama poruka Anonymous-a bila vidljiva jedno vreme, a neke stranice su odmah isključene.

Ovim napadom Anonymous-i nastavljaju seriju politički motivisanih napada na stranice državnih tela i organizacija, a nedavno su napali i stranice Vatikana.

This entry was posted on 6. tra 2012. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply