Amazon.com sada zapošljava 65.000 ljudi

Danas ubedljivo najveća internet prodavnica nekad je bio startup kojem su svi analitičari i "stručnjaci" prognozirali brzu propast.


Amazon.com je kasno prekjuče objavio poslovne rezultate za prvi kvartal koji su nadmašili očekivanja većine analitičara sa Wall Streeta. Amazon je u prvom kvartalu imao prihode od 13,18 milijardi dolara što predstavlja godišnji rast od 34 posto i za oko 270 miliona dolara nadmašuje očekivanja analitičara.

U promatranom vremenskom razdoblju ostvarena je i neto dobit od 130 miliona dolara (28 centi po deonici) što je pad u odnosu na prošlogodišnjih 201 miliona dolara (44 centa po deonici), ali značajno nadmašuje prognoze analitičara (6 centi po deonici).

Iz Amazon-a poručuju kako su izuzetno zadovoljni prodajom sopstvenog Kindle Fire tablet računara koje je ujedno bilo i najprodavaniji Amazon-ov artikl u prvom ovogodišnjem kvartalu.

I jedna zanimljivost... Amazon je u prva tri meseca ove godine zaposlio čak 9.400 ljudi čime je ukupan broj Amazon-ove radne snage narastao na čak 65.000 zaposlenih širom sveta.
Ulagači su očito zadovoljni objavljenim podacima jer deonice Amazon-a u pre-market trgovanju beleže dnevni rast od 17 posto.

This entry was posted on 29. tra 2012. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply